Veřejná zakázka: Oprava fasády Gymnázium Boženy Němcové Hradec Králové (p.č.st. 407/1) - stavební práce

Informace o veřejné zakázce

fáze zadávacího řízení Zadáno
Zakázka byla zadána.
DBID: 10305
Systémové číslo: P23V00001060
Dle zákona: č. 134/2016 Sb.
Datum zahájení: 09.10.2023
Nabídku podat do: 15.11.2023 10:00

Název, druh veřejné zakázky a popis předmětu

  • Název: Oprava fasády Gymnázium Boženy Němcové Hradec Králové (p.č.st. 407/1) - stavební práce
  • Druh veřejné zakázky: Stavební práce

Stručný popis předmětu:
Předmět veřejné zakázky spočívá v řádném zhotovení stavebních prací vedoucích k obnovení vnějšího pláště budovy, zrušení přístřešku a obnovení venkovních schodišť Gymnázia Boženy Němcové v Hradci Králové, Pospíšilova č.p. 324/7, 500 03 Hradec Králové, st.p.č. 407/1, k.ú. 646873 Hradec Králové.
Objekt Pospíšilova č.p. 324/7, Hradec Králové, st. p. 407/1 v katastrálním území Hradec Králové se nachází na území Městské památkové zóny Hradec Králové-část, což je městská památková zóna chráněná státem ve
smyslu zákona o státní památkové péči, která je evidována v Ústředním seznamu kulturních památek ČR pod rejstříkovým číslem 2004 a prohlášena Vyhláškou Východočeského KNV o prohlášení památkových zón ve vybraných městech a obcích Východočeského kraje.

Objekt čp. 324 není kulturní památkou, na základních hodnotách památkové zóny se podílí svým hmotovým a urbanistickým řešením. Jedná se o třípatrovou budovu sestávající ze dvou bočních křídel a propojovacího křídla. Celá budova má členěnou historizující fasádu tvořenou různými zdobnými prvky, je jednobarevná, světle okrová a poškození se vyskytuje v různé míře na celém objektu.

Požadované práce spočívají v odstranění původního nátěru, osekání narušené fasády v kritických místech, mechanickém očištění, provedení likvidace biocidního napadení a prevence proti dalším vlivům. Podklad se
zpevní pomocí přípravků, které nesnižují paropropustnost. Doplní se jádrová omítka a provedou se opravy poruch, modelace bos a ostatních zdobných prvků. Po vyzrání omítek bude celá fasáda natřena barvou minerálního typu, odolnou proti vnějším vlivům. U zadního schodiště bude zazděn východ do dvora a ubourán přístřešek, všechna venkovní schodiště budou rozebrána a znovu obnovena v původním provedení.

Sokl je tvořen pískovcovým obkladem. Provede se u něj odsolení a očištění, zkonsoliduje se za pomocí zpevňovače a na závěr se napustí hydrofobizačním prostředkem. Případná technická zařízení a ostatní předměty na fasádě (kamery, čidla, osvětlení) je nutno umístit až po vydání závazného stanoviska orgánu památkové péče.

Práce budou probíhat za plného provozu školy a musí být zajištěna bezpečnost zaměstnanců, studentů a veřejnosti, mj. bezpečný vstup do budovy, zajištění proti pádu předmětů z lešení apod. Veškeré činnosti, které
by mohly jakýmkoliv způsobem ohrozit, nebo omezit provoz v budovách, zejména pak práce zasahující do vnitřních prostor a mající vliv na provoz, budou předem konzultovány a odsouhlaseny uživatelem objektu.

Pracovní doba se řídí platnou legislativou.

Práce způsobující nadměrný hluk, zejména hluk roznášející se konstrukcí budovy, nesmí být prováděny v době vyučování, tj. v pracovní dny od 08:00 do 14:00 hod. Je požadována součinnost s orgány památkové péče a veškeré práce provádět v souladu se závazným stanoviskem odboru památkové péče
MMHK. Dále je také požadována součinnost s uživatelem objektu a včasné projednání prací, které mohou ovlivnit běžný chod školy.

Druh zadávacího řízení, předpokládaná hodnota

  • Druh řízení: zjednodušené podlimitní řízení
  • Režim veřejné zakázky: podlimitní
  • Předpokládaná hodnota: 27 270 880 Kč bez DPH
    Předpokládaná hodnota veřejné zakázky je zároveň maximální přípustnou nabídkovou cenou.

Zadavatel

  • Úřední název: Královéhradecký kraj
  • IČO: 70889546
  • Poštovní adresa:
    Pivovarské náměstí 1245
    500 03 Hradec Králové
  • Název odboru: odbor investic
  • Id profilu zadavatele ve VVZ: 60050192

Adresa kontaktního místa

Nabídky, resp. žádosti o účast podávat na:
prostřednictvím elektronického nástroje E-ZAK (https://zakazky.cenakhk.cz)

Kontakt

Odpovědné veřejné zadávání

Položky předmětu

Zadávací dokumentace

Vysvětlení, doplnění, změny zadávací dokumentace

Veřejné dokumenty

Formuláře

URL odkazy

Plnění smlouvy na základě veřejné zakázky