Veřejná zakázka: III/3038 Červený Kostelec, ul. Sokolská

Informace o veřejné zakázce

fáze zadávacího řízení Hodnocení
Probíhá vyhodnocování.
DBID: 10394
Systémové číslo: P23V00001149
Dle zákona: č. 134/2016 Sb.
Evidenční číslo ve VVZ: Z2023-058360
Datum zahájení: 18.12.2023
Nabídku podat do: 31.01.2024 09:00

Název, druh veřejné zakázky a popis předmětu

  • Název: III/3038 Červený Kostelec, ul. Sokolská
  • Druh veřejné zakázky: Stavební práce

Stručný popis předmětu:
Stavba je dělena do dvou projektových dokumentací pro stavební povolení, a to z důvodů že se jedná o dva investory a následné dělení investic. Jednotlivé stavební objekty investorů na sebe úzce navazují, jsou navzájem provázány a nelze je provést bez vzájemné koordinace. Jedná se o rekonstrukci silnice III/3038 ulice Sokolská, která se nachází v jižní části města Červený Kostelec. Silnice vychází z náměstí T.G. Masaryka z páteřní silnice I. třídy I/14 a končí křižovatkou ulicí Českoskalická a ulicí Na Skalce. Rekonstrukce ulice Sokolská začíná cca 20 m od hrany náměstí (patrná spára ve vozovce). Jedná se o rekonstrukci vozovky a úpravu celého uličního prostoru, který je vymezen fasádami stávajících přilehlých domů. Křižovatky s ulicí Sokolskou, s ulicemi Havlíčkova, Langrová, Žižková a Na Skalkách jsou řešeny v nutném zásahu do okolních ulic. Křižovatka s ulicí Pazdrná bude koordinována s rekonstrukcí této ulice. Trasa komunikace je velmi mírně zvlněná. Počátek úseku se nachází ve staničení km 0.080. Stavba řeší rekonstrukci silnice v délce 560 m. Pracovní staničení rekonstruovaného úseku je km 0,000-0,560. Provozní staničení je definováno 0,023-4,199.
Jedná se o obousměrnou komunikaci, v každém směru se nachází jeden jízdní pruh. Šířka vozovky činí cca 6,0 m, lokálně rozšířena v oblouku 6,5 m.

Rozdělení zakázky podle objednatelů (nejedná se o části veřejné zakázky ve smyslu zákona):
SO 101 – Rekonstrukce silnice III/3038 (Královéhradecký kraj)
Jedná se o rekonstrukci stávající vozovky s úpravou směrového a šířkového řešení pro zlepšení a zkvalitnění celého uličního prostoru přiléhajícího k vozovce. Vozovka bude lemovaná žulovým dvojřádkem (100x100mm). Směrové řešení komunikace vychází z páteřní silnice I/14 a končí v křižovatce ulic Českoskalická a Na Skalce. Směrové vedení je vedeno s ohledem na umístění chodníků a nových parkovacích stání (SO121). Nově je navržena šířka vozovky 6,0 m mezi obrubami. S ohledem na stávající zástavbu nebylo možné rozšíření v obloucích dle normy, proto bylo navrženo plné rozšíření v staničení 0,04 km do staničení 0,167 km o + 0,25 m na obě strany. Výškově nelze niveletu příliš měnit s ohledem na napojením stávajících komunikací (SO 121). Rovněž posun nivelety je v značné míře ovlivněn výškou napojení vstupů a vjezdů do přilehlých nemovitostí. Maximální podélný sklon 6,28 % minimální sklon 0,3 %. Na rozhraní komunikací
a chodníků, zeleně bude osazena silniční betonová/kamenná obruba se žulovým dvojřádkem (100x100mm). Obruba bude vyvýšena 0,12 m nad úrovní vozovky, tato obruba není součástí SO 101. Součástí objektu je žulový dvojřádek). Odtok dešťových vod z vozovky je zajištěn prostřednictvím příčného a podélného sklonu. Dešťové vody z povrchu komunikace jsou svedeny do stávajících a nových uličních vpustí. Stávající uliční vpusti, poklopy šachet a hrnce šoupat budou výškově upraveny vzhledem k nové obrusné vrstvě. Stávající uliční vpusti budou rovněž pročištěny od naplavenin. Dešťové vody ze silničních vpustí jsou svedeny potrubím PVC DN 200 a napojeny na stávající rekonstruovanou kanalizaci.
SO 302 - Dešťová kanalizace (Královéhradecký kraj)
V části odvodňovaného úseku se v komunikaci nachází část stávajícího zatrubněného toku Krčmařík, které je však nedostatečně kapacitní, složené z potrubí různých dimenzí, a především v dolní části před napojením na Červený potok způsobuje zatápění objektů. Na základě požadavku zadavatele bude toto zatrubnění přepojeno na novou dešťovou kanalizaci s větší kapacitou Navrhovaná kanalizace je dimenzovaná na 188,91 l/s dešťové vody. Směrové vedení je navrženo s ohledem na umístění stávající kanalizace. Výškové vedení je dáno dle stávajících výškových poměrů v místě napojení. Místo napojení bude nutno před realizací prověřit. Rovněž je nutné, před objednáním šachtových dílů, prověřit materiál a DN stávajících kanalizací napojovaných do nově budovaných šachet.
POZN: Projektová dokumentace k objektu SO 302 - Dešťová kanalizace je zařazena ve složce PD_DSP_MĚSTO_čistopis PDF\C_Stavební část\SO302.
SO 111 – Místní komunikace (Město Červený Kostelec)
Jedná se o rekonstrukci vozovek ulic Langrová, Havlíčková, Žižková, Pazdrná, Na Skalce a plochy autobusového nádraží kde se vybuduje nový ostrůvek pro pěší. Jedná se cca o plochu 810 m2. Navržená je nová konstrukce vozovky v tl.450 mm. Vozovka bude lemovaná betonovou silniční obrubou s žulovým dvojřádkem. Šířkové uspořádání vychází ze stávající situace a napojuje se na stávající stav. Součástí opravy je také provedení vodorovného dopravního značení, obnova příslušenství komunikace a oprava odvodnění komunikace vyvolaná souvislou opravou vozovky.
SO 121 - Chodníky a parkoviště (Město Červený Kostelec)
Chodníky budou provedeny ze dvou různých typů materiálu. První část chodníků od začátku úpravy po staničení 0,180 km budou z drobných žulových kostek 50x50x50mm uloženy do štěrkopískové vrstvy o tloušťce 40 mm a podkladní vrstva ze štěrkodrti o mocnosti 200 mm. Zbylá část chodníků bude provedena
z betonové zámkové dlažby tl.60 mm. Přesné rozhraní je parné z výkresu C3. Zámkové dlažby o tloušťce 60 mm bude uložena do štěrkopískové vrstvy o tloušťce 40 mm a podkladní vrstva ze štěrkodrti o mocnosti 200 mm. Varovný a signální pásy pro osoby se sníženou schopností orientace a pohybu bude proveden z reliéfní zámkové dlažby červené barvy tl. 80 mm.
SO 301 - Splašková kanalizace (v projektové dokumentaci označeno jako Přeložka jednotné kanalizace) (Město Červený Kostelec)
V prvním rekonstruovaném úseku od nám. TGM po č.p. 541 (křížení se zatrubněným Červeným potokem) je kanalizace navržena ve stávající dimenzi DN600, ale ve větším spádu, protože dojde ke zrušení spádiště ve stávající šachtě Š2. Kanalizace je navržena z PP DN 600 v délce 109,92m. Ve druhém rekonstruovaném úseku od č. p. 206 (ul. Havlíčkova) po č.p. 178 (ul. Langrova) je kanalizace navržena v dimenzi DN300, protože jde o koncový úsek stokového systému, který zajišťuje odkanalizování 17-ti domů. Kanalizace je navržena z PVC DN 300 v délce 174,13m. Přípojky splaškové kanalizace navrženy nové v celém řešeném úseku ul. Sokolská. Pasportizace stávajících přípojek neexistuje, proto je nutno uvažovat na základě zkušeností z jiných staveb s min. dvěma přípojkami pro jeden objekt. Směrové vedení je navrženo s ohledem na umístění stávající kanalizace. Výškové vedení je dáno dle stávajících výškových poměrů v místě napojení.
SO 351 – Přeložka vodovodu (Město Červený Kostelec)
Trasa vodovodu byla upravena tak, aby byla ve větší vzdálenosti od domů. Trasa je vedena v chodníku a zeleni cca 0,5 m od obrubníků komunikace a min. 0,5 od souběžného stávajícího sdělovacího a NN vedení. V úsecích, kde jsou užší chodníky, nebo to neumožňuje poloha stávajícího sdělovacího a NN vedení, je vodovodní potrubí v krátkých úsecích vymístěno do komunikací.
SO 431 Veřejné osvětlení (Město Červený Kostelec)
Stávající svítidla veřejného osvětlení budou demontována včetně sloupů, konzol a výložníků. Stávající kabelové zemní vedení VO bude demontováno. Napojení kabelizace bude provedeno ze stávajícího rozvaděče veřejného osvětlení, který je umístěn na stávajícím autobusovém nádraží. Kabelová trasa napájející sloupy veřejného osvětlení bude nově provedena kabelem CYKY 4Bx25. Napájení nové kabelizace bude provedeno na tři sekce.
SO 451 - Sdělovací vedení Rtyne.net
Pro realizaci byl zvolen systém instalace mikrotrubiček, který umožní realizovat pouze pokládku mikrotrubiček. Následně budou dobudovány trasy mikrotrubiček až do koncových bodů (dále bez podrobného popisu). Objekt není předmětem zakázky, ale bude nutná koordinace při realizaci se zhotovitelem.
SO 452 – Přeložka sdělovací vedení CETIN
Metalické vedení společnosti CETIN se v tuto chvíli nachází těsně u obruby. Při posunu (rozšíření) komunikace bude třeba kompletně odkrýt vedení CETIN v délce cca 220 m a stranově přeložit dále od osy komunikace cca 40-50 cm. U každé nemovitosti je realizována odbočka. Primárně by se mělo metalické vedení pouze stranově překládat, spojkování je až krajní varianta řešení. Objekt není předmětem zakázky, ale bude nutná koordinace při realizaci se zhotovitelem.
SO 501 – Úprava plynovodu (Město Červený Kostelec)
Přestože se nemění niveleta povrchů rekonstruovaných komunikací a chodníků (pouze drobné úpravy v rámci srovnání stávajících nerovností), vyžaduje správce plynovodu ve svém stanovisku ke stavbě č.j. 5001404054 výškovou úpravu těch STL plynovodů, nebo plynovodních přípojek, v zájmovém území stavby, u kterých bude při realizaci stavby zjištěno krytí menší než 0,8 m. V rámci objektu jsou proto řešeny předpokládané výškové úpravy všech stávajících plynovodů v zájmovém území stavby:
v km 0,19 – 0,24 - STL d32 PE SDR11 – 51,8 m a 3 ks přípojek d32 PE v celkové délce 15,5 m
v km 0,24 – 0,4 - STL d50 PE SDR11– 178,3 m a 13 ks přípojek d32 PE v celkové délce 53,2 m
v km 0,43 – 0,58 - STL d110 PE SDR11– 142,0 m a 7 ks přípojek d32 PE v celkové délce 29,9 m
v ul. Na Skalce - STL d32 PE SDR11– 50,2 m a 2 ks přípojek d32 PE v celkové délce 6,1 m

Přesný rozsah bude stanoven při realizaci stavby, po odkrytí stávajících plynovodů za účasti investora stavby a provozovatele plynovodu.
SO 801 Vegetační úpravy (Město Červený Kostelec)
Výsadba je navržena v úzkých zatravněných pásech podél ulice Sokolská. Realizace výsadeb, včetně kvalitativních podmínek pro vysazovaný rostlinný materiál musí být prováděna v souladu s normou ČSN 83 9021.
Ostatní požadavky:
Pokládka asfaltových vrstev bude bezespárá.
Zhotovitel stavby zajistí maximální možný průjezd v křižovatkách přilehlých ulic křížících ulicí Sokolskou. Upozorňujeme na velký výskyt obchodů a provozoven v dané trase, které musí být přístupné po celou dobu realizace stavby.
Stavba bude provedena podle předané projektové dokumentace stavby, ve stupni DSP + PDPS, zpracované projekční kanceláří Dopravoprojekt Ostrava a.s., Masarykovo nám. 5/5, 702 00 Ostrava – Moravská Ostrava, IČO: 427 67 377, DIČ: CZ 42767377, tel.: 595 132 016, email.: info@dpova.cz, datum zpracování 05/2018. Rozsah prací je současně vymezen výkazem výměr.

Druh zadávacího řízení, předpokládaná hodnota

  • Druh řízení: otevřené řízení
  • Režim veřejné zakázky: nadlimitní
  • Předpokládaná hodnota: 77 445 813 Kč bez DPH

Místo plnění

  • Náchod

Zadavatel

  • Úřední název: Královéhradecký kraj
  • IČO: 70889546
  • Poštovní adresa:
    Pivovarské náměstí 1245
    500 03 Hradec Králové
  • Název odboru: odbor investic
  • Id profilu zadavatele ve VVZ: 60050192

Adresa kontaktního místa

Nabídky, resp. žádosti o účast podávat na:
prostřednictvím elektronického nástroje E-ZAK (https://zakazky.cenakhk.cz)

Odpovědné veřejné zadávání

Položky předmětu

Zadávací dokumentace

Vysvětlení, doplnění, změny zadávací dokumentace

Veřejné dokumenty

Formuláře

URL odkazy