Veřejná zakázka: Oblastní nemocnice Náchod - Stavebně udržovací práce pavilonu D a přesunutí přístroje magnetické rezonance - formou Design & Build

Informace o veřejné zakázce

fáze zadávacího řízení Zadáno
Zakázka byla zadána.
DBID: 9407
Systémové číslo: P23V00000161
Dle zákona: č. 134/2016 Sb.
Datum zahájení: 21.02.2023
Nabídku podat do: 09.03.2023 10:00

Název, druh veřejné zakázky a popis předmětu

  • Název: Oblastní nemocnice Náchod - Stavebně udržovací práce pavilonu D a přesunutí přístroje magnetické rezonance - formou Design & Build
  • Druh veřejné zakázky: Stavební práce

Stručný popis předmětu:
Předmětem veřejné zakázky je řádné zhotovení díla „Oblastní nemocnice Náchod – Stavebně udržovací práce pavilonu D a přesunutí přístroje magnetické rezonance – formou Design & Build“, které zahrnuje zpracování projektové dokumentace ve stupni dokumentace pro provedení stavby (dále jen „DPS“) a následné udržovací práce a drobné stavební úpravy pavilonu D včetně přemístění přístroje magnetické rezonance do pavilonu K, to vše formou „Design & Build“.

Účelem těchto prací je uvést v současnosti volné prostory v pavilonu D do stavu možného časově krátkodobého použití, coby dočasné ambulance a nutného zázemí, a to do doby dokončení investičního záměru realizovat centrální a urgentní příjem Oblastní nemocnice Náchod.

Navržené udržovací práce a drobné stavební úpravy v 1. podzemním (dále jen „1.PP“) a 1. nadzemním podlaží (dále jen „1.NP“) stávajícího pavilonu D Oblastní nemocnice Náchod (dále též jen „stavba“) spočívají zejména v úpravě svislých dělících konstrukcí a jejich vnitřních dveřních otvorů, v opravě či výměně poškozených, technicky a fyzicky zastaralých dílčích částí dotčených prostorů pavilonu, v částečné obnově povrchů podlah a stěn a přemístění či dodání nových technických prvků (zařizovací předměty, osvětlovací tělesa, koncové elektroinstalační prvky, vzduchotechnické rozvody a vývody).
Po provedených udržovacích prací a drobných stavebních úpravách budou části předmětných podlaží využívány obdobně jako doposud. Konkrétně v 1.NP budou dvě chirurgické a dvě ortopedické ambulance, dva zákrokové sálky, dospávárna, sádrovna, denní místnost zaměstnanců, sociální zařízení, pokoje lékařů, administrativní kancelář, recepce, několik skladů. V 1.PP budou zřízeny dvě vyšetřovny ultrazvuku, jejich popisovny a sklady.

Přesunutí stávajícího přístroje magnetické rezonance spočívá mj. v odpojení přístroje, vybourání a následném zazdění montážního otvoru v obvodové zdi pavilonu D včetně venkovní povrchové úpravy, zajištění přepravy přístroje do pavilonu K, demontáži a zpětné montáži prosklené střechy montážního otvoru pavilonu K, zapojení, instalaci a znovu-zprovoznění přístroje magnetické rezonance, demontáži a montáži stínící HF kabiny, dodávce a montáži odtahového vzduchotechnického potrubí včetně výfukového komínu od přístroje magnetické rezonance v pavilonu K, a s tím související získání kladných případných stanovisek dotčených orgánů veřejné správy včetně zajištění povolení užívání pracoviště magnetické rezonance dle stavebního zákona v platném znění. V pavilonu K je prostor pro toto pracoviště již vyhrazen.

Předmětem plnění je:
a. Zpracování jednostupňové projektové dokumentace pro provedení stavby (dále jen „DPS“) včetně soupisu stavebních prací, dodávek a služeb s výkazem výměr.
b. Kompletní inženýrská činnost, nutná pro řádné zpracování projektové dokumentace, projednání navrženého řešení s dotčenými orgány veřejné správy, případně podání žádostí a získání závazných souhlasných stanovisek.
c. Výkon autorského dozoru při realizaci stavby.
d. Udržovací práce a drobné stavební úpravy v pavilonu D.
e. Vybourání a následné zazdění montážního otvoru v obvodové zdi pavilonu D, včetně venkovní povrchové úpravy – pro přestěhování přístroje magnetické rezonance.
f. Zajištění ohlášení udržovacích prací a drobných stavebních úprav v pavilonu D včetně získání kladných případných stanovisek.
g. Demontáž a zpětná montáž prosklené střechy montážního otvoru pavilonu K.
h. Přestěhování a zajištění přepravy stávajícího přístroje magnetické rezonance z pavilonu D do pavilonu K, zahrnující rovněž zřízení venkovní provizorní zpevněné plochy.
i. Montáž stínící HF kabiny za použití demontovaných stávajících a nových dílů do připraveného prostoru pracoviště magnetické rezonance v pavilonu K.
j. Kompletní znovu-zprovoznění, zapojení, instalace, aktivace a odzkoušení přístroje magnetické rezonance.
k. Dodávka, montáž a zprovoznění odtahového vzduchotechnického potrubí včetně výfukového komínu od přístroje magnetické rezonance v pavilonu K.
l. Získání kladných stanovisek dotčených orgánů veřejné správy ke zpracované dokumentaci pracoviště magnetické rezonance v pavilonu K, včetně zajištění povolení (souhlasu) užívání pracoviště magnetické rezonance dle stavebního zákona v platném znění.

Druh zadávacího řízení, předpokládaná hodnota

  • Druh řízení: zjednodušené podlimitní řízení
  • Režim veřejné zakázky: podlimitní
  • Předpokládaná hodnota: 9 100 000 Kč bez DPH

Místo plnění

  • Královéhradecký kraj
  • Náchod

Zadavatel

  • Úřední název: Královéhradecký kraj
  • IČO: 70889546
  • Poštovní adresa:
    Pivovarské náměstí 1245
    500 03 Hradec Králové
  • Název odboru: odbor investic
  • Id profilu zadavatele ve VVZ: 60050192

Adresa kontaktního místa

Nabídky, resp. žádosti o účast podávat na:
prostřednictvím elektronického nástroje E-ZAK (https://zakazky.cenakhk.cz)

Kontakt

Odpovědné veřejné zadávání

Položky předmětu

Zadávací dokumentace

Vysvětlení, doplnění, změny zadávací dokumentace

Veřejné dokumenty

Formuláře

URL odkazy

Plnění smlouvy na základě veřejné zakázky