Veřejná zakázka: Rozvoj dostupnosti komunitních sociálních služeb – výstavba CHB v lokalitě Hořice – studie DNS, DUR, DSP, DPS, AD

Informace o veřejné zakázce

fáze zadávacího řízení Zadáno
Zakázka byla zadána.
DBID: 8987
Systémové číslo: P22V00000787
Dle zákona: č. 134/2016 Sb.
Evidenční číslo ve VVZ: Z2022-042113
Datum zahájení: 18.10.2022
Nabídku podat do: 21.11.2022 10:00

Název, druh veřejné zakázky a popis předmětu

  • Název: Rozvoj dostupnosti komunitních sociálních služeb – výstavba CHB v lokalitě Hořice – studie DNS, DUR, DSP, DPS, AD
  • Druh veřejné zakázky: Služby

Stručný popis předmětu:
Předmětem zakázky je provedení projekčních prací pro vybudování zázemí chráněné bydlení (CHB dle § 51 zákona č. 108/200 Sb. O sociálních službách) ve všech stupních – studie DNS ve dvou variantách vč. energeticko-ekonomického posouzení výhodnosti jednoho či dvou objektů, DUR, DSP, DPS, AD a získání pravomocného stavebního povolení v souladu s požadavky uvedenými v zadávacích podmínkách pro zajištění zázemí služby pro 12 uživatelů služby chráněné bydlení min. ve 3 domácnostech. Zázemí služby má podobu jednoho rodinného/bytového domu ( v závislosti na počtu domácností, dále jen bytový dům) či více rodinných domů stavebně přizpůsobenému/ných cílové skupině obyvatel. Požadavkem je prostředí uživatelsky přátelské, účelné, bezpečné, charakterem rodinné bydlení resp. spolubydlení umožňující běžný život.
Je preferováno bezbariérové řešení zohledňující možnost pohybu s invalidním vozíkem, minimálně pro jednu domácnost, resp. pro kapacitu min. 4 lůžek, je podmínkou.
Jde o vytvoření flexibilního, adaptabilního prostředí, které i při případném zhoršení hybnosti (omezení mobility) umožní obyvatelům domácností i nadále v nich setrvat (ideálně bezbariérové řešení): výtah, dostatečně široké dveře a prostory umožňující pohyb/manipulaci s vozíkem, zejména v prostorech kuchyně, koupelen, WC. Klíčové je zajištění soukromí jednotlivých obyvatel domácnosti (samozřejmostí jsou jednolůžkové ložnice a funkční řešení, která uživatelům poskytnou v maximální možné míře volbu podoby sociálních interakcí). Preferována je ekonomická výhodnost objektu (při porovnání pořizovacích a provozních nákladů) a materiály a vybavení umožňující jednoduchou a minimální údržbu.
Doporučení pro přípravu zázemí sociálních služeb lze čerpat z publikace BYDLENÍ (nejen) pro lidi se zdravotním postižením.
Obyvatelé domácnosti mají k dispozici místo pro venkovní pobyt – zastíněná plocha pro odpočinek (dostupné pro imobilní uživatele) a prostor pro venkovní sušení prádla. Zahrada slouží jako soukromý, relaxační prostor i místo setkávání, zohledněna je též i funkce užitná.
Součástí studie je zpracování návrhu zpevněných ploch, sadových úprav zahrady a oplocení.
Bližší specifikace skupinových domácností je uvedena v příloze č. 1b) – Chráněné bydlení Hořice – ZADÁNÍ.
Záměr bude realizován formou nové výstavby na pozemku p.č. 2350/11 v k.ú. Hořice v Podkrkonoší, ul. Jižní.

Druh zadávacího řízení, předpokládaná hodnota

  • Druh řízení: otevřené řízení
  • Režim veřejné zakázky: nadlimitní
  • Předpokládaná hodnota: 3 200 000 Kč bez DPH
    Předpokládaná hodnota veřejné zakázky činí celkem vč. vyhrazené změny závazku (opční právo) 4.160.000,- Kč bez DPH.
    Předpokládaná hodnota zadávané veřejné zakázky (bez opce) činí 3.200.000,- Kč bez DPH a hodnota vyhrazené změny závazku podle § 100 zákona (opce na další služby) ve výši 960.000,- Kč bez DPH.
    Cena za níže specifikovanou vyhrazenou změnu závazku podle § 100 zákona nebude součástí nabídkové ceny účastníka zadávacího řízení.
    Předpokládaná hodnota zadávané veřejné zakázky (tedy bez opce) je zároveň maximální nabídkovou cenou. Překročí-li celková nabídková cena účastníka hodnotu maximální nabídkové ceny, bude to zadavatelem považováno za nesplnění podmínek účasti v zadávacím řízení.

Místo plnění

  • Královéhradecký kraj

Zadavatel

  • Úřední název: Královéhradecký kraj
  • IČO: 70889546
  • Poštovní adresa:
    Pivovarské náměstí 1245
    500 03 Hradec Králové
  • Název odboru: odbor investic
  • Id profilu zadavatele ve VVZ: 60050192

Adresa kontaktního místa

Nabídky, resp. žádosti o účast podávat na:
prostřednictvím elektronického nástroje E-ZAK (https://zakazky.cenakhk.cz)

Kontakt

Odpovědné veřejné zadávání

Položky předmětu

Zadávací dokumentace

Vysvětlení, doplnění, změny zadávací dokumentace

Veřejné dokumenty

Formuláře

URL odkazy

Plnění smlouvy na základě veřejné zakázky