Veřejná zakázka: ZD/18/401 - Obměna řídících stanic MaR pro VZT POO (ARO, OS) a stravování

Informace o veřejné zakázce

fáze zadávacího řízení Zadáno
Zakázka byla zadána.
DBID: 7754
Systémové číslo: P21V00000447
Dle zákona: č. 134/2016 Sb.
Datum zahájení: 28.06.2021
Nabídku podat do: 19.07.2021 10:00

Název, druh veřejné zakázky a popis předmětu

  • Název: ZD/18/401 - Obměna řídících stanic MaR pro VZT POO (ARO, OS) a stravování
  • Druh veřejné zakázky: Dodávky

Stručný popis předmětu:
Předmětem veřejné zakázky (VZ) je dodávka systému MAR, velící a řídící systémy. Jedná se o obnovu řídícího systému MAR v „Pavilonu operačních oborů“ (ARO, operační sály) na st. p. č 3693 a v „Budově stravování“ na st. p. č. 3953 v k.ú. Jičín v areálu Oblastní nemocnice Jičín a.s. Pro zajištění požadovaných technologických parametrů, signalizaci provozu a poruch zařízení vytápění větrání a klimatizace (VVK) budou stávající regulátory PRU10.64 zaměněny za regulátory nové generace. Nové regulátory budou připojeny na stávající vizualizační systém. Podrobný popis zakázky je popsán v projektové dokumentaci zpracované firmou SIEMENS s.r.o.
Technická specifikace předmětu plnění veřejné zakázky:
Pro záměnu stávajícího řídícího systému bude použit řídící systém (ŘS), který bude plně kompatibilní se systémem, který byl osazen při rekonstrukci kotelny a pro řízení vytápění v objektech nemocnice. Nový systém musí na procesní úrovni využívat pro komunikaci BACnet/LON, aby moly být podstanice připojeny do stávající komunikační sběrnice a předávat si informace se stávajícími podstanicemi a stávajícími ovládacími panely. Stejná komunikace musí být použita pro nové ovládací panely a pro komunikaci s dispečerským pracovištěm. Pro servisní účely a diagnostiku systému v místě řízených technologií bude obsluha používat stávající a nové ovládací panely (plně kompatibilní se stávajícími). Ty lze připojit v každém rozvaděči MaR a všude tam, kde je zakončena komunikační sběrnice podstanic (BACnet/LON). Na panelu lze sledovat regulované veličiny, nastavovat všechny potřebné proměnné „manuálně“ ovládat výstupy podstanic a pracovat se záznamy poruchových stavů. Pro standardní ovládání ŘS slouží dispečerská pracoviště. V areálu jsou tři dispečerská pracoviště. Pracoviště jsou vybavena systémem ProCop3. Z důvodu ochrany dřívějších investic bude systém ponechán a bude na něm proveden pouze upgrade na aktuálně nejnovější verzi. Pro hlavní dispečerské pracoviště bude instalován nový PC s OS Windows 10, jelikož stávající PC má OS Windows PX a nelze na něm provést upgrade ProCop3 na nejnovější verzi.

Požadavky zadavatele:

Podmínka při provádění: Práce budou probíhat postupně tak, že se provede výměna řídících stanic po jednotlivých rozvaděčích dle pokynů provozovatele. Nelze provádět činnost na více rozvaděčích najednou. Práce nelze provádět: od 18:00 hod. do 07:00 hod. následujícího dne.

Předmět dodávky dle přílohy č. 1 je dále podrobně specifikován přílohou č. 2 zadávacích podmínek – návrh smlouvy o dodávce a montáži.

Druh zadávacího řízení, předpokládaná hodnota

  • Druh řízení: zjednodušené podlimitní řízení
  • Režim veřejné zakázky: podlimitní
  • Předpokládaná hodnota: 2 767 164 Kč bez DPH

Zadavatel

  • Úřední název: Královéhradecký kraj
  • IČO: 70889546
  • Poštovní adresa:
    Pivovarské náměstí 1245
    500 03 Hradec Králové
  • Název odboru: odbor investic
  • Id profilu zadavatele ve VVZ: 60050192

Adresa kontaktního místa

Nabídky, resp. žádosti o účast podávat na:
prostřednictvím elektronického nástroje E-ZAK (https://zakazky.cenakhk.cz)

Kontakt

Odpovědné veřejné zadávání

Položky předmětu

Zadávací dokumentace

Vysvětlení, doplnění, změny zadávací dokumentace

Veřejné dokumenty

Formuláře

URL odkazy

Plnění smlouvy na základě veřejné zakázky