Veřejná zakázka: II/302 Broumov – Střelnice

Informace o veřejné zakázce

fáze zadávacího řízení Zadáno (v archivu)
Zakázka byla zadána.
DBID: 5272
Systémové číslo: P18V00000675
Evidenční číslo zadavatele: 34189
Dle zákona: č. 134/2016 Sb.
Evidenční číslo ve VVZ: Z2018-034592
Datum zahájení: 09.10.2018
Nabídku podat do: 13.11.2018 09:00

Název, druh veřejné zakázky a popis předmětu

  • Název: II/302 Broumov – Střelnice
  • Druh veřejné zakázky: Stavební práce

Stručný popis předmětu:
Předmětem veřejné zakázky je zhotovení díla „II/302 Broumov - Střelnice“.

Záměrem stavby je úprava stávajícího nevyhovujícího stavebně-technického stavu silnice II/302 ve městě Broumově, ulice Střelnická. V absolutním staničení komunikace II/302 jde o úsek km 9,359 – 10,449 km, v místopise se jedná o úsek od vjezdu z Kostelního náměstí za vjezd k parkovišti u restaurace Střelnice. Celková délka úseku je 1 090 m.

Stávající stav komunikace vykazuje příčné a podélné trhliny asfaltového krytu. Z důvodu nutného zajištění opěrné zdi dojde k celkové rekonstrukci komunikace.

V úsecích kompletní rekonstrukce vozovky se uvažuje výměna všech konstrukčních vrstev. Do hloubky 500 mm pod úroveň pláně bude provedena stabilizovaná vrstva společně s pokládkou stabilizačních geomříží. Na úrovni pláně je požadavek Edef = 70 MPa. Kompletní rekonstrukce vozovky je navržena v místech, kde kanalizační sběrače přecházejí komunikaci a kde je značně zdegradované podloží.
Objekt SO 101 řeší výměnu ocelového silničního svodidla, silničních obrubníků, odvodňovací přídlažby a obnovu chodníků v nutném rozsahu dotčených stavbou. Ve výkresu C.1.1.05 Vzorové příčné řezy jsou uvedeny podrobnosti jednotlivých rozměrů, rádiů a způsobů napojení na stávající stav.

Směrové řešení – Nově navržená osa komunikace kopíruje v maximální možné míře stávající stav.

Výškové řešení – Výškové řešení respektuje stávající stav. Maximální podélný sklon v úsek je 7,61 % a minimální sklon je – 0,18 %. Příčný sklon - Komunikace je navržena v základním střechovitém příčném sklonu a kopíruje stávající stav. V prostoru levostranného směrového oblouku R=37m klopení taktéž kopíruje stávající stav a dochází k přechodu na jednostranný příčný sklon.

SO 250 – Zajištění opěrné zdi. Jedná se o železobetonovou monolitickou opěrnou zeď, která je založena hlubině na mikropilotách vrtaných ve dvou řadách. Geometrie opěrné zdi odpovídá tížnému působení. Zeď je dělená dilatačními spárami na přibližně stejné úseky, ačkoliv jsou některé ze spár skryté pod omítkou. Délka zdi je cca 82 m. Šířka dříku v patě zdi je přibližně 1 200 mm. Vyztužení dříku není známo. Přesto je zřejmé, že dřík bude vyztužen a to minimálně v místě uložení hlav mikropilot.

Nejprve bude provedeno zajištění stávající opěrné stěny šikmými zemními kotvami. Následně bude provedeno odstranění kolidujících mikropilot, které procházejí kanalizačním sběračem. Kolidující mikropiloty budou odstraněny z venkovní strany za provedení pažení.
Následovat bude oprava kanalizačních šachet na západní straně restaurace Střelnice. Namísto dvou původních šachet bude nově ponechána pouze jediná. Stávající lomová šachta umístěná v silnici nově obnovena nebude. Šachta v chodníku bude provedena ze železobetonových prefabrikovaných dílců. Do nové šachty bude napojeno nezbytné kanalizační vedení. Jedná se o akci společnosti Vodovody a kanalizace Náchod, a.s. – není předmětem této zakázky.
Následně bude provedena rekonstrukce komunikace (prováděná po polovinách) vč. výměny aktivní zóny a opravy odvodnění komunikace.
Na opěrné stěně bude provedena nová římsa, bude proveden nový chodník a bude osazeno nové pouliční osvětlení. Jedná se o akci města Broumov – není předmětem této zakázky.

Realizace stavby bude probíhat po polovinách, kdy bude doprava řízena světelnou signalizací. Osobní automobily budou usměrněny objízdnými trasami, které povolí DI Policie ČR Náchod.

Stavba bude provedena podle předané projektové dokumentace stavby, ve stupni DSP + PDPS, zpracované projekční kanceláří Ing. Ivan Šír, projektování dopravních staveb CZ s.r.o., datum zpracování 07/2017, číslo zakázky 017021. Rozsah prací je současně vymezen výkazem výměr.

Druh zadávacího řízení, předpokládaná hodnota

  • Druh řízení: otevřené řízení
  • Režim veřejné zakázky: nadlimitní
  • Předpokládaná hodnota: 5 898 496 Kč bez DPH

Zadavatel

  • Úřední název: Královéhradecký kraj
  • IČO: 70889546
  • Poštovní adresa:
    Pivovarské náměstí 1245
    500 03 Hradec Králové
  • Název odboru: odbor investic
  • Id profilu zadavatele ve VVZ: 60050192

Adresa kontaktního místa

Nabídky, resp. žádosti o účast podávat na:
prostřednictvím elektronického nástroje E-ZAK (https://zakazky.cenakhk.cz)

Položky předmětu

Zadávací dokumentace

Vysvětlení, doplnění, změny zadávací dokumentace

Veřejné dokumenty

Formuláře

URL odkazy

Plnění smlouvy na základě veřejné zakázky