Veřejná zakázka: Vývoj specifických importních aparátů pro zpracování dat dodaných objednatelem v Oblastní nemocnici Trutnov a.s. a Městské nemocnici a.s.

Informace o veřejné zakázce

fáze zadávacího řízení Zadáno
Zakázka byla zadána.
DBID: 7302
Systémové číslo: P20V00000902
Dle zákona: č. 134/2016 Sb.
Datum zahájení: 18.12.2020
Nabídku podat do: 28.12.2020 13:00

Název, druh veřejné zakázky a popis předmětu

  • Název: Vývoj specifických importních aparátů pro zpracování dat dodaných objednatelem v Oblastní nemocnici Trutnov a.s. a Městské nemocnici a.s.
  • Druh veřejné zakázky: Služby

Stručný popis předmětu:
Předmětem veřejné zakázky je vývoj specifických importních aparátů pro zpracování dat dodaných ve formátu objednatele, včetně přizpůsobení formátu migrace. Migrací se rozumí přenos dat ze stávajících nemocničních informačních systémů objednatelů do nově implementovaných nemocničních informačních systémů, realizovaných v rámci dotačního projektu s názvem „Nemocniční informační systém Královéhradeckého kraje“ s registračním číslem CZ.06.3.05/0.0/0.0/16_034/0003048.
Migrována budou data v rozsahu definovaném v technické příloze č. 4. Zdrojová data budou poskytnuta přímo dodavateli nově realizovaného nemocničního informačního systému na úložiště určené objednatelem.
Dále je předmětem zakázky spolupráce při řešení chybových stavů při migraci dat. Předmět veřejné zakázky zahrnuje také testovací migrace a produkční migraci.

Druh zadávacího řízení, předpokládaná hodnota

  • Druh řízení: jednací řízení bez uveřejnění
    Důvod použití jednacího řízení:
    Dle § 12 odst. 1 zákona č. 121/2000 Sb., autorského zákona (dále jen „autorský zákon“) platí, že pouze zájemce jakožto vykonavatel majetkových práv autorských (dále také jen „autor“) má právo své dílo užít v původní nebo jinými dodavateli zpracované či jinak změněné podobě, samostatně nebo v souboru anebo ve spojení s jiným dílem či prvky a udělit jiné osobě smlouvou oprávnění k výkonu tohoto práva; jiná osoba může dílo užít bez udělení takového oprávnění pouze v případech stanovených autorským zákonem. Právo užít dílo (počítačový program) ve smyslu autorského zákona tedy představuje výhradní právo autora a bez jeho souhlasu není užití díla (počítačového programu), až na výjimky stanovené autorským zákonem, možné.
    Vzhledem k tomu, že
    - zájemce je dodavatelem počítačového programu - stávajícího nemocničního informačního systému zadavatele a současně držitelem autorskoprávních oprávnění k zásahům do tohoto systému, přičemž
    - zadavatel nedisponuje oprávněními v potřebném rozsahu tak, aby byl oprávněn zpřístupnit systém NIS třetím stranám ani provádět úpravy systému, jakož ani nedisponuje volným přístupem ke zdrojovému kódu, a zároveň
    - na plnění předmětu této veřejné zakázky nedopadá žádná z výjimek stanovených autorským zákonem,
    není možné bez souhlasu autora plnění předmětu této veřejné zakázky, jak je definován shora, aniž by nedošlo k zásahu do výhradních práv autora. Úpravy a součinnost při migraci dat do nového nemocničního informačního systému tedy může poskytnout pouze zájemce. Zadavatel má zájem na úspěšném a co nejsnazším importu dat do nového IS, protože ryze manuální přenos dat pracovníky zadavatele je s ohledem na celkovou pracnost mimořádně zdlouhavý, nákladný a neefektivní proces.

    Z hlediska autorskoprávních oprávnění je tak zájemce jediným subjektem schopným realizovat předmět plnění této veřejné zakázky, neboť disponuje výhradními právy nezbytnými k provedení automatizované migrace dat ze stávajícího nemocničního informačního systému do systému nového.

    Tato veřejná zakázka tedy může být ve smyslu § 63 odst. 3 písm. c) ZZVZ splněna pouze zájemcem, a to z důvodu ochrany výhradních práv včetně práv duševního vlastnictví zájemce.

    Na základě výše uvedených důvodů vyzývá zadavatel v souladu s ustanovením § 63 odst. 3 písm. c) ZZVZ zájemce k jednání v jednacím řízení bez uveřejnění, a to jako jediného zájemce.
  • Režim veřejné zakázky: nadlimitní
  • Předpokládaná hodnota: 2 980 000 Kč bez DPH

Místo plnění

  • Královéhradecký kraj
  • Trutnov

Zadavatel

  • Úřední název: Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje a.s.
  • IČO: 25997556
  • Poštovní adresa:
    Pivovarské náměstí 1245/2
    500 03 Hradec Králové
  • Id profilu zadavatele ve VVZ: 100118

Adresa kontaktního místa

Nabídky, resp. žádosti o účast podávat na:
prostřednictvím elektronického nástroje E-ZAK (https://zakazky.cenakhk.cz)

Kontakt

Položky předmětu

Zadávací dokumentace

Vysvětlení, doplnění, změny zadávací dokumentace

Veřejné dokumenty

Formuláře

URL odkazy

Plnění smlouvy na základě veřejné zakázky