Veřejná zakázka: II/285 Jaroměř – Nové Město nad Metují, etapa 1 (úseky 4 a 5)

Informace o veřejné zakázce

fáze zadávacího řízení Zadáno (v archivu)
Zakázka byla zadána.
DBID: 5380
Systémové číslo: P18V00000783
Evidenční číslo zadavatele: 34160
Dle zákona: č. 134/2016 Sb.
Evidenční číslo ve VVZ: Z2018-039763
Datum zahájení: 12.11.2018
Nabídku podat do: 03.01.2019 08:00

Název, druh veřejné zakázky a popis předmětu

  • Název: II/285 Jaroměř – Nové Město nad Metují, etapa 1 (úseky 4 a 5)
  • Druh veřejné zakázky: Stavební práce

Stručný popis předmětu:
Předmětem veřejné zakázky je zhotovení díla „II/285 Jaroměř – Nové Město nad Metují, etapa 1 (úseky 4 a 5)“.
Jedná se o modernizaci silnice II. třídy II/285 v úseku Nahořany (křižovatka s III/28517) – Nové Město nad Metují (křižovatka s I/14). Celková délka řešeného úseku je cca 4351 metrů.
Stavba je situována převážně v extravilánu, částečně prochází přes zastavěné území města Nové Město nad Metují. Stavba řeší zesílení konstrukčních vrstev vozovek a tím i zvýšení únosnosti konstrukce II/285. V napojení stavby na stávající stav nedochází ke změně výškového a šířkového uspořádání
Jedná se silnici II. třídy s proměnnou šířkou jízdních pruhů, odpovídající kategorii min. S7,5/60. Z hlediska šířkového uspořádání se jedná o obousměrnou komunikaci s jedním jízdním pruhem v každém směru. Na zpevněný povrch vozovky navazují v převážné části úseku (extravilán) nezpevněné krajnice, odvodnění je povrchové do souběžných příkopů případně na okolní nezpevněné plochy. V intravilánu (průtah obcí Nové Město nad Metují) je vozovka jednostranně nebo oboustranně ohraničena zvýšenými obrubníky, případně navazujícími zelenými plochami, odvodnění je řešeno pomocí vpustí.
Vzhledem k poloze a charakteru stavby (zesílení konstrukce vozovky, rekonstrukce v intravilánu - zastavěném území) bude stávající systém odvodnění zachován. V intravilánu bude voda svedena podélným a příčným sklonem do uličních vpustí, které jsou svedeny do jednotné kanalizace, která je v majetku VAK Náchod. Uliční vpusti s košem budou napojeny do nově zřizovaných přípojek, napojených ve stejných bodech do stávající stoky. V úseku rekonstruované kanalizace v ul. Havlíčkova, budou vpusti umístěny nově. Uliční vpusti budou osazeny celo-litinovými rámy s mříží 50x50cm třídy D 400. Přípojky budou provedeny z plastového potrubí DN 200. V extravilánu bude voda odvedena podélným a příčným sklonem do nezpevněných příkopů, které budou současně s rekonstrukcí vozovky pročištěny od nánosů, aby se zajistil odtok srážkové vody. V trase se pod řešenou komunikací resp. přilehlými sjezdy nachází 6 stávajících propustků/zatrubnění příkopů. V rámci rekonstrukce budou všechny tyto objekty odbourány, odtěženy a vybudovány nové z plastového potrubí a s šikmými čely a přilehlými příkopy odlážděnými z kamene do betonu.
Odvedení spodní vody ze zemní pláně není vzhledem k charakteru rekonstrukce vozovky projektem řešeno. Pouze v SO 105.1 je navržena podélná drenáž zaústěná do vsaků v zatravněných plochách podél vozovky. Trativod bude zřizován pouze v případě, že bude možné jeho zaústění do vsaku, dále bude trativod zřizován pouze v úsecích, kde nebude v kolizi se stávajícím podzemním vedením IS. Trativody nesmí být dle správce kanalizace zaústěny do kanalizačního řadu.

Šířky vozovek se, na požadavek zadavatele, nebudou zásadně měnit.
• směrový návrh – je přizpůsoben stávajícímu stavu.
• výškový návrh - stavba se nachází převážně v extravilánu, část v intravilánu s okolní zástavbou a vjezdy. Navržená niveleta je navýšena tak aby došlo k zesílení konstrukce vozovky, zároveň však umožňuje plynulé výškové napojení na křižující komunikace a sjezdy.
• konstrukce vozovek je navržena v souladu s TP 170. Povrch vozovky bude proveden asfaltobetonový. Na základě diagnostiky dojde zesílení konstrukce vozovky.

Součástí projektové dokumentace je objekt SO 107 - Úpravy chodníku v ul. Havlíčkova. Tyto práce nejsou součástí této zakázky, město Nové město nad Metují bude tuto část projektové dokumentace realizovat samostatně.

Stavba bude provedena podle předané projektové dokumentace stavby, ve stupni DSP + PDPS, zpracované projekční kanceláří ADVISIA s.r.o., Pernerova 659/31a, 186 00 Praha 8, číslo zakázky: 17-01-A, datum zpracování 10/2018. Rozsah prací je současně vymezen výkazem výměr.

Druh zadávacího řízení, předpokládaná hodnota

  • Druh řízení: otevřené řízení
  • Režim veřejné zakázky: nadlimitní
  • Předpokládaná hodnota: 50 748 548 Kč bez DPH

Zadavatel

  • Úřední název: Královéhradecký kraj
  • IČO: 70889546
  • Poštovní adresa:
    Pivovarské náměstí 1245
    500 03 Hradec Králové
  • Název odboru: odbor investic
  • Id profilu zadavatele ve VVZ: 60050192

Adresa kontaktního místa

Nabídky, resp. žádosti o účast podávat na:
prostřednictvím elektronického nástroje E-ZAK (https://zakazky.cenakhk.cz)

Položky předmětu

Zadávací dokumentace

Vysvětlení, doplnění, změny zadávací dokumentace

Veřejné dokumenty

Formuláře

URL odkazy

Plnění smlouvy na základě veřejné zakázky