Veřejná zakázka: III/28522 Nové Město nad Metují most a rekonstrukce vozovky

Informace o veřejné zakázce

fáze zadávacího řízení Zadáno (v archivu)
Zakázka byla zadána.
DBID: 4651
Systémové číslo: P18V00000055
Evidenční číslo zadavatele: 34138
Dle zákona: č. 134/2016 Sb.
Evidenční číslo ve VVZ: Z2018-004853
Datum zahájení: 08.02.2018
Nabídku podat do: 29.03.2018 08:30

Název, druh veřejné zakázky a popis předmětu

  • Název: III/28522 Nové Město nad Metují most a rekonstrukce vozovky
  • Druh veřejné zakázky: Stavební práce

Stručný popis předmětu:
Předmětem veřejné zakázky je zhotovení díla „III/28522 Nové Město nad Metují most a rekonstrukce vozovky“.

Předmětem stavby je vybourání stávajícího mostu přes řeku Metuji ev. č. 28522-1 a na jeho místě výstavba nového mostu.

Dále projekt řeší stavební úpravy průjezdného úseku silnice III/28522 – ulice Na Hradčanech. Jedná se o obnovu, zlepšení parametrů a vlastností vozovky v řešeném úseku délky cca 310m.
Navržené stavební úpravy se týkají převážně hlavního dopravního prostoru. Stavební úpravy a práce v přidruženém prostoru jsou navrženy v rozsahu pouze nezbytně nutném a lze je charakterizovat jako stavbou vyvolané, týkají se např. doplnění silničních obrub, návrh autobusových zastávek, výškové vyrovnání sjezdů, změna umístění uličních vpustí dle návrhu výškového řešení.
Návrh směrového a výškového řešení přibližně odpovídá současnému stavu. Šířka komunikace bude v celém úseku sjednocena (kromě prostoru křižovatky s místní komunikací Pod hradištěm a vozovky na mostním objektu).
Obsah stavby
• kompletní rekonstrukce stávající konstrukce vozovky.
• doplnění obrubníků podél vozovky u zástavby a obnova nezpevněné krajnice podél vozovky na začátku řešeného úseku
• návrh povrchového odvodnění vozovky
- km 8,290 – km 8,540 – dešťové vody jsou odvedeny z povrchu vozovky podélným a příčným sklonem na hranu vozovky, dále pak podél silniční obruby do nově navržených uličních vpusti. Přípojky těchto uliční vpusti jsou zaústěny do nové dešťové kanalizace, kterou v řešené lokalitě projektuje Vodovody a kanalizace Náchod, a.s.
- km 8,540 – km 8,586 – dešťové vody jsou odvedeny z povrchu vozovky na mostě podélným a příčným střechovitým sklonem na hranu vozovky, dále pak podél silniční obruby do nově navržených uličních vpusti. Přípojky těchto uliční vpusti jsou zaústěny do nové dešťové kanalizace, kterou v řešené lokalitě projektuje Vodovody a kanalizace Náchod, a.s. Vjezd k objektu čp. 1100 je odvodněn prostřednictvím odvodňovacího žlabu, který je zaústěn do nové dešťové kanalizace.
- km 8,586 – km 8,599 – dešťové vody jsou odvedeny z povrchu vozovky podélným a příčným sklonem na hranu vozovky, dále pak podél silniční obruby do nově navržené uliční vpusti. Přípojka této uliční vpusti je zaústěna do vodoteče Metuje.
• odvodnění spodní stavby vozovky podélnou drenáží napojenou do nově osazených uličních vpustí
• návrh autobusové zastávky (úprava stávající)
• návrh trvalého a přechodného dopravního značení
• dopravně inženýrská opatření po dobu výstavby
• doplnění o prvky pro osoby s omezenou schopností pohybu a orientace

Lokalita umístění stavby je zřejmá z přílohy B. 1 Celková situace stavby. Stavba se nachází v intravilánu – zastavěném území města Nové Město nad Metují.

Stavba je situována především na pozemcích investora (Královéhradecký kraj) charakterizovaných jako ostatní komunikace – ostatní plocha. Okrajově stavba zasahuje do pozemků ve vlastnictví Nového Města nad Metují charakterizovaných jako ostatní plocha a trvalý travní porost, zahrada. Dále je stavbou dotčen pozemek ČR ve správě Povodí Labe a soukromé pozemky. Pozemky v katastrálním území Nové Město nad Metují, p. č. 153/1, 215, st. 157/2 jsou ve vlastnictví manželů Petirových. Do těchto pozemků musí zhotovitel zasahovat s velkou opatrností.

Výstavba bude probíhat za úplné uzavírky dle projektové dokumentace.

Objekt SO 003.3 dočasná přeložka - sdělovací vedení, SO 401 přeložka sdělovacích kabelů – jejich ceny nebudou soutěženy, budou stanoveny samostatnou objednávkou společnosti CETIN služby s.r.o., která toto zajistí.
Objekt SO 003.4 dočasná přeložka – silové vedení – její cena je stanovena smlouvou o zajištění přeložky s ČEZ Distribuce, a.s., která toto zajistí.

Stavba bude provedena podle předané projektové dokumentace stavby III/28522 Nové Město nad Metují most a rekonstrukce vozovky, ve stupni DSP + PDPS, zpracované projekční kanceláří Dopravně inženýrská kancelář, s.r.o., Bozděchova 1668/13a, Pražské Předměstí, 500 02 Hradec Králové, datum zpracování 12/2015, číslo zakázky A029/13.
Projektovou dokumentaci kanalizace v ul. Hradčanská vypracovala společnost Vodovody a kanalizace Náchod, a.s., Kladská 1521, 547 01 Náchod, datum zpracování říjen 2016, číslo zakázky 817/16.
Rozsah prací je současně vymezen výkazem výměr.

Druh zadávacího řízení, předpokládaná hodnota

  • Druh řízení: otevřené řízení
  • Režim veřejné zakázky: nadlimitní
  • Předpokládaná hodnota: 25 537 966 Kč bez DPH

Zadavatel

  • Úřední název: Královéhradecký kraj
  • IČO: 70889546
  • Poštovní adresa:
    Pivovarské náměstí 1245
    500 03 Hradec Králové
  • Název odboru: odbor investic
  • Id profilu zadavatele ve VVZ: 60050192

Adresa kontaktního místa

Nabídky, resp. žádosti o účast podávat na:
ÚDRŽBA SILNIC Královéhradeckého kraje a.s.
Kutnohorská 59
500 04 Hradec Králové

Položky předmětu

Zadávací dokumentace

Vysvětlení, doplnění, změny zadávací dokumentace

Veřejné dokumenty

Formuláře

URL odkazy

Plnění smlouvy na základě veřejné zakázky