Veřejná zakázka: II/325 Dolní Brusnice

Informace o veřejné zakázce

fáze zadávacího řízení Zadáno (v archivu)
Zakázka byla zadána.
DBID: 9166
Systémové číslo: P22V00000967
Evidenční číslo zadavatele: 36525de
Dle zákona: č. 134/2016 Sb.
Evidenční číslo ve VVZ: Z2022-053001
Datum zahájení: 23.12.2022
Nabídku podat do: 26.01.2023 08:00

Název, druh veřejné zakázky a popis předmětu

  • Název: II/325 Dolní Brusnice
  • Druh veřejné zakázky: Stavební práce

Stručný popis předmětu:
Předmětem veřejné zakázky je zhotovení Díla „II/325 Dolní Brusnice“.

Investičním záměrem Královéhradeckého kraje je úprava stávajícího nevyhovujícího stavebně-technického stavu silnice II/325 na jejím průjezdním úseku obcemi a jejich částmi Dolní Brusnice a Horní Brusnice v liniovém staničení uvedené komunikace km 24,260 – km 24,564. V rámci investičního záměru dojde k výměně konstrukčních vrstev komunikace, k zajištění jejího řádného odvodnění a k doplnění a modernizaci jejich součástí a příslušenství. Celková délka rekonstruovaného úseku silnice je v délce 1140 m. Záměrem stavby je provedení takových úprav komunikace, které zajistí jejich stavebně-technických stav a dopravně-bezpečnostní řešení odpovídající charakteru komunikací a aktuální i výhledové intenzitě dopravy. Trasa silnice II/325 je respektována stávající. Vzhledem k okolní zástavbě a pozemkům není možné optimalizovat trasu a dojde ke sjednocení šířkového uspořádání na odvozenou S 7,0 (min. 6,0m asfaltobetonového krytu). Nově navržená osa komunikace kopíruje v maximální možné míře stávající stav. Výškové řešení respektuje v maximální možné míře stávající stav. Maximální podélný sklon v úseku je 8,0 % a minimální podélný sklon je 0,12%. Komunikace je navržena v základním střechovitém příčném sklonu 2,5 %. Ve směrových obloucích je navržen jednostranný sklon odpovídající parametrům oblouku - maximálně 7%. Zemní těleso bude využito původní. V místě problematických sklonů a nutnosti osazení svodidel bude nově zajištěno opěrnými zdmi. Investiční záměr zahrnuje v rámci rekonstruovaného úseku silnice rekonstrukci propustků v km 24,458 a km 25,109, rekonstrukci opěrných zdí v km 24,862 - 24,890, km 25,050 - 25,091 a km 25,173 - 25,230. Objekty opěrných zdí budou provedeny ze železobetonu s římsou pro svodidlo. Výška opěrných zdí je proměnná. Založení bude kombinované plošné se zajištěním mikropilotami. Římsa bude normového tvaru, vybavena ocelovým zábradelním svodidlem se stupněm zadržení H2 se svislou výplní. Způsob odvodnění komunikací bude ponechán stávající. V místech s chodníky je komunikace stejně jako ve stávajícím stavu odvodněna pomocí uličních vpustí napojených na stávající stoku dešťové kanalizace v chodnících vlevo. V úseku do km 24,675 se předpokládá výměna stávajícího dožilého potrubí a šachet. V úseku od km 24,675 na konec etapy bylo potrubí a šachty rekonstruovány při rekonstrukci chodníků a zůstanou bez zásahů. Dojde k výměně vpustí včetně přípojek a úpravám jejich polohy. Pro napojení na stoku budou využity původní místa napojení, případně budou napojení zřízena nová do stávajících šachet nebo navrtávkou na původní potrubí.

V úsecích bez chodníků je odvodnění řešeno přes nezpevněnou krajnici prostřednictvím příkopů a propustků volně na terén, kde bude likvidace dešťových vod probíhat stejně jako ve stávajícím stavu, tzn. vsakem.
V úsecích, kde není prostor pro silniční příkopy, je proveden podobrubníkový rigol a voda je svedena mimo komunikaci v místě otevřených příkopů. Příkopy, které není možné účelně propojit s propustky, jsou navrženy jako vsakovací a jsou zpevněné pomocí zatravňovacích betonových tvárnic. Dojde pouze ke stavebně-technickým úpravám stávajících odvodňovacích zařízení a zajištění jejich funkčnosti. Stavba dále vyvolá potřebné vyvolané úpravy silničních sjezdů a propustků, úpravy napojení místních a účelových komunikací a chodníků. Během realizace stavby bude nutné převést část dopravy ze stávající rekonstruované silnice II/325 na silnice nižší třídy. Konkrétně půjde mimo jiné o silnici III/32545 mezi koncem II. etapy (křižovatka II/325 a II/32545 – uzel 0344A026) a křižovatkou v obci Horní Brusnice (uzel 0344A134). Převedením dopravy dojde k prokazatelnému nárůstu intenzity dopravy vyvolané projektem. Stávající komunikace nejsou na uvedené zatížení dimenzovány a je nutné je ve vybraných úsecích zesílit. Úpravy (zesílení) budou provedeny před zahájením prací na hlavní trase II/325, tedy před přesměrováním dopravy na silnici III/32545 na základě dopravně-inženýrských opatření. Na základě prohlídky místa stavby, charakteru a rozsahu poruch je pro účely soupisu prací stanoven následující rozsah prací - předpokládá se odfrézování částí nebo celé plochy krytových vrstev, aplikace spojovacího postřiku, vyrovnávky asfaltovým betonem a pokládka krytu z asfaltového betonu.

Stavba bude provedena podle předané projektové dokumentace stavby:
• ve stupni DUR + SP, zpracované projekční kanceláří Ing. Ivan Šír, projektování dopravních staveb CZ s.r.o., datum zpracování 03/2021, číslo zakázky: O16056, zodpovědný projektant: Ing. Ivan Šír.
• ve stupni PDPS, zpracované projekční kanceláří Ing. Ivan Šír, projektování dopravních staveb CZ s.r.o., datum zpracování 05/2022, číslo zakázky: O16056, zodpovědný projektant: Ing. Ivan Šír.
Rozsah prací je současně vymezen výkazem výměr.

Druh zadávacího řízení, předpokládaná hodnota

  • Druh řízení: otevřené řízení
  • Režim veřejné zakázky: nadlimitní
  • Předpokládaná hodnota: 62 386 657 Kč bez DPH

Místo plnění

  • Trutnov

Zadavatel

  • Úřední název: Královéhradecký kraj
  • IČO: 70889546
  • Poštovní adresa:
    Pivovarské náměstí 1245
    500 03 Hradec Králové
  • Název odboru: odbor investic
  • Id profilu zadavatele ve VVZ: 60050192

Adresa kontaktního místa

Nabídky, resp. žádosti o účast podávat na:
prostřednictvím elektronického nástroje E-ZAK (https://zakazky.cenakhk.cz)

Odpovědné veřejné zadávání

Položky předmětu

Zadávací dokumentace

Vysvětlení, doplnění, změny zadávací dokumentace

Veřejné dokumenty

Formuláře

URL odkazy

Plnění smlouvy na základě veřejné zakázky