Veřejná zakázka: Část 3: III/30014, I/37 Kohoutov - Kladruby

Informace o části veřejné zakázky

fáze zadávacího řízení Zadáno (v archivu)
Zakázka byla zadána.
DBID: 4901
Jedná se o část veřejné zakázky: Silnice III. třídy na území Královéhradeckého kraje – souvislá obnova asfaltobetonových krytů vozovek v roce 2018 - II

Název a popis předmětu

  • Název: Část 3: III/30014, I/37 Kohoutov - Kladruby

Stručný popis předmětu:
Záměrem stavby je výměna asfaltových vrstev komunikace, která odstraní aktuální poruchy krytu a zajistí vyšší komfort a bezpečnost provozu na pozemní komunikaci. Stavbou nedojde ke změně směrových poměrů řešené komunikace, jejímu rozšíření a zkapacitnění, zvýšení návrhové rychlosti nebo posunu jízdních pruhů směrem k obytné zástavbě. Od začátku stavby do cca km 1,500 je stavba v extravilánu, zbývající část stavby je v zastavěném území obce v intravilánu. V intravilánu budou respektovány stávající vchody a vjezdy do objektů. Stavba bude realizována za plné uzavírky s využitím objízdné trasy po silnici I/37, III/30014 a III/29923.
Jedná se o silnici III. třídy 30014, kde dojde k obnově asfaltobetonového krytu v úseku od napojení na I/37 přes obec Kohoutov do části obce Kladruby, jde o úsek km 0,023 – 4,980. Vozovka vyžaduje zlepšení únosnosti, a to bude dosaženo dvěma novými asfaltovými vrstvami. Lokální sanace se nenavrhují, protože zesílení překryje i největší požadované zesílení. V extravilánu je možné navýšit niveletu komunikace, zde bude položena vrstva 50 - 70 mm a na ní nová obrusná vrstva. V intravilánu není možné niveletu navýšit. V intravilánu budou respektovány stávající vchody a vjezdy do objektů. Vzhledem k umístění oprav je v celém rozsahu stavby ponechán stejný způsob odvodnění, pouze dojde k jeho pročištění a reprofilaci příkopů. Vzhledem ke zvolenému technickému řešení je navrženo realizovat stavbu za úplných uzavírek v jednotlivých úsecích. Šířka stávající komunikace neumožňuje realizaci po polovinách. Z hlediska technologie je stavba rozdělena do 5 fází. Jednotlivé fáze se nedají překrývat ani sloučit. Realizace jednotlivých, na sebe navazujících fází, bude vždy po dokončení stavebních prací fáze předcházející.
Stavba bude provedena podle předané projektové dokumentace stavby, ve stupni dokumentace pro provádění stavby (PDPS), zpracované projekční kanceláří Ing. Ivan Šír, projektování dopravních staveb CZ s.r.o., Haškova 1714/3, 500 02 Hradec Králové, datum zpracování 01/2018, zakázkové číslo 18 008, zodpovědný projektant Ing. Ivan Šír, hlavní inženýr projektu Ing. Jan Fiala. Rozsah prací je současně vymezen výkazem výměr.


Předpokládaná hodnota

  • 31 748 048 Kč bez DPH

Položky předmětu

Veřejné dokumenty

Formuláře

URL odkazy

Plnění smlouvy na základě veřejné zakázky