Veřejná zakázka: Vypracování projektové dokumentace a výkon autorského dozoru stavební akce „II/280 Libáň – Dětenice – Osenice – Rokytňany – hr. okr. JC/MB

Informace o veřejné zakázce

fáze zadávacího řízení Zadáno
Zakázka byla zadána.
DBID: 4311
Systémové číslo: P17V00000602
Evidenční číslo zadavatele: 33116
Datum zahájení: 22.06.2017
Nabídku podat do: 11.07.2017 08:00

Název, druh veřejné zakázky a popis předmětu

  • Název: Vypracování projektové dokumentace a výkon autorského dozoru stavební akce „II/280 Libáň – Dětenice – Osenice – Rokytňany – hr. okr. JC/MB
  • Druh veřejné zakázky: Služby

Stručný popis předmětu:
Předmětem veřejné zakázky je vypracování projektové dokumentace ve stupni dokumentace pro vydání územního rozhodnutí (DUR) – pouze pro II. úsek, dokumentace pro vydání stavebního povolení (DSP) a dokumentace pro provádění stavby (PDPS), soupisu stavebních prací, dodávek služeb s výkazem výměr včetně jeho ocenění (dále také PD) a výkon autorského dozoru při realizaci stavby v předpokládaném rozsahu I. úsek 90 hodin; II. úsek 110 hodin, blíže ZOP-D, stavební akce: „II/280 Libáň – Dětenice – Osenice – Rokytňany – hr. okr. JC/MB“.
Jedná se o vypracování dvou samostatných projektových dokumentací:
1). Úsek I: Projektová dokumentace ve stupni DSP + PDPS „II/280 hranice okresu JC/MB – začátek obce Osenice“ - ZÚ km 9,976 (hranice okresu JC/MB) – KÚ km 13,728 (začátek obce Osenice), délka 3,752 km;
2.) Úsek II: Projektová dokumentace ve stupni DUR, DSP + PDPS „II/280 začátek obce Osenice – Libáň“ - ZÚ km 13,728 (začátek obce Osenice) – KÚ km 18,551 (Libáň), délka 4,823 km.
Jedná se o rekonstrukci silnice II. třídy v úseku liniového staničení od cca km 18,551 (ZÚ) v obci Libáň do km 9,976 (KÚ) na hranici okresu JC/MB, resp. hranici Královéhradeckého a Středočeského kraje, v celkové délce cca 8,575 km. Šířka asfaltobetonové části vozovky je proměnná +/- 6,0 m a zůstane zachována s ohledem na pozemky ve vlastnictví Královéhradeckého kraje. V trase se nachází cca 37 propustků, most ev. č. 280-009 a ev.č. 280-011, železniční přejezd ev. č. 280-007 a opěrné zdi v celkové ploše cca 241 m2. Stav mostů je patrný z HMP a mostního listu, stav propustků a opěrných zdí je dle posledních známých pasportů.
Vozovka je vedena v intravilánu obce Libáň v délce cca 0,25 km, je lemována obrubou pouze v místě napojení na místní čerpací stanici PHM a odvodnění je řešeno do příkopů.
Obcí Kozodírky silnice prochází v délce cca 0,20 km zpravidla nezastavěným územím s napojením na sjezdy ke třem rodinným domům a místní komunikace, odvodnění je tvořeno do příkopů, obruba částečně u napojovaných vjezdů.
Intravilánem obce Dětenice silnice prochází v délce cca 0,85 km, odvodnění je zpravidla do jednotné kanalizace, obrubou a chodníkem je silnice lemována z cca 75% úseku v obci. Od konce obce Dětenice do křížení s železničním přejezdem ev.č. 280-007 je silnice lemována obrubou vpravo po směru staničení v délce cca 0,20 km.
Intravilánem obce Osenice silnice prochází délkou cca 0,60 km, odvodnění je z části do nefunkčních příkopů nebo není zcela řešeno, obruba je pouze u odstavné plochy v liniovém staničení km cca 14,20.
Intravilánem obce Rokytňany vede silnice délkou cca 1,70 km, odvodnění je řešeno v nezastavěných částech do příkopů, v zastavěných z části do zpevněných příkopů/rigolů nebo několika vpustí do zatrubněných příkopů, chodník s obrubou lemuje silnici v délce cca 0,25 km.
V délce cca 4,6 km je vozovka vedena v extravilánu dotčených obcí, kde je odvodnění řešeno do příkopů. V místě Čejkova rybníka bylo silniční těleso v přechozích letech vybaveno svodidly v délce cca 0,17 km po obou stranách vozovky.
Vozovka vykazuje celkové dožití konstrukce, plošné, příčné a podélné trhliny, výtluky, velké množství výsprav pokleslých krajů vozovky a nefunkční odvodnění, zejména v obci Osenice.
Předpokládá se obnova asfaltobetonového krytu vč. podloží (výměna, případně recyklace dle výsledku diagnostiky vozovky, sanace pokleslých krajů vozovky), obnova odvodnění prohloubením příkopů, obnova kanalizace s výškovou úpravou vpustí (Rokytňany) nebo doplnění dešťové kanalizace (Dětenice), případně realizace vsakovacích příkopů či objektů (Osenice). V dotčených obcích se předpokládá minimální zvýšení nivelety případně ponechání stávající s ohledem na výškové umístění stávajících obrub. Součástí bude částečná výměna stávajících obrub a výškové vyrovnání.
Mosty ev. č. 280-009 a 280-011 je požadováno ověřit a zesílit na normální zatížitelnost 32 t. Stávající svodidla budou posouzena na vhodnost umístění s ponecháním, repasování nebo výměnu.
V obci Dětenice byla provedena v předchozích letech nová kanalizace s částečnou obnovou krytu vozovky. Bude nutné posoudit z části opravovaný kryt intravilánem obce po realizované kanalizaci s návrhem opravy dle diagnostického průzkumu.

Postup zadání, předpokládaná hodnota

  • Postup: VZMR s uveřejněním výsledku po podpisu smlouvy
  • Režim veřejné zakázky: VZ malého rozsahu
  • Předpokládaná hodnota: 1 850 000 Kč bez DPH

Zadavatel

  • Úřední název: Královéhradecký kraj
  • IČO: 70889546
  • Poštovní adresa:
    Pivovarské náměstí 1245
    500 03 Hradec Králové
  • Název odboru: odbor investic
  • Id profilu zadavatele ve VVZ: 60050192

Adresa kontaktního místa

Nabídky, resp. žádosti o účast podávat na:
SÚS Královéhradeckého kraje a.s.
Kutnohorská 59
50004 Hradec Králové

Položky předmětu

Zadávací dokumentace

Vysvětlení, doplnění, změny zadávací dokumentace

Veřejné dokumenty

Formuláře

URL odkazy

Plnění smlouvy na základě veřejné zakázky