Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Dílčí část 19 - Sociální rehabilitace - osoby se zrakovým postižením - Královéhradecký kraj
Odesílatel Ladislav Baše
Organizace odesílatele Kaplan & Nohejl, advokátní kancelář s.r.o. [IČO: 03235858]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 25.10.2019 13:08:41
Předmět Vysvětlení / Doplnění / Změna zadávací dokumentace

Dotaz:
Dobrý den,
mám ještě dotaz k veřejné zakázce: dílčí část 19 – Sociální rehabilitace – osoby se zrakovým postižením – Královéhradecký kraj.
K uzavření smlouvy bude potřeba předložit výpis z evidence skutečných majitelů společnosti. Jak tyto skutečnosti doložit v případě, že společnost nemá zatím datovou schránku?

Odpověď:
Dle § 122 zákona o zadávání veřejných zakázek (ZZVZ) je zadavatel povinen u vybraného dodavatele zjistit údaje o jeho skutečném majiteli. Vyžádání si výpisu z evidence skutečných majitelů je jedním ze způsobů, jak zjistit, kdo je skutečným majitelem dodavatele. Veškeré informace týkající se zápisu do evidence skutečných majitelů najdete na webových stránkách https://issm.justice.cz/.
Zápisy do evidence provádí buď příslušný rejstříkový soud, nebo notář. Pro návrh na zápis do evidence je připraven inteligentní formulář, který je možné vyplnit pouze elektronicky. Vyplněný formulář je třeba zaslat příslušnému rejstříkovému soudu.
Formulář se vyplňuje přímo ve webovém rozhraní. Následně je možné jej stáhnout a buď zaslat rejstříkovému soudu v elektronické podobě, nebo jej lze vytisknout a zaslat rejstříkovému soudu v listinné podobě. Podpis navrhovatele na listinném návrhu musí být úředně ověřen. Návrh na zápis v elektronické podobě musí být podepsán uznávaným elektronickým podpisem nebo zaslán prostřednictvím datové schránky navrhovatele (tj. datové schránky právnické osoby, jejíž skutečný majitel se zapisuje).