Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Snížení energetické náročnosti multifunkční budovy Městské nemocnice Dvůr Králové nad Labem - zajištění výkonu TDS a BOZP
Odesílatel Jana Mitrović
Organizace odesílatele Královéhradecký kraj [IČO: 70889546]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 20.06.2019 11:43:00
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dodatečná informace č. 1


Přílohy
- DI č. 1 doc.pdf (143.65 KB)

Původní zpráva

Datum 18.06.2019 14:56:47
Předmět Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

žádám o vysvětlení požadavku k prokázání technické kvalifikace uvedené v čl. 6.3. na straně 8 Zadávacích podmínek, kde je uveden požadavek jedné zakázky na služby, jejichž předmětem byl výkon činnosti TDS v rámci stavební akce zateplení tepelně izolačního pláště budovy pro zdravotnickou péči, jejíž stavební náklady činily alespoň 1 mil. Kč bez DPH.
Předmětem zakázky je multifunkční objekt, kde jsou sklady, denní a školící místnosti, běžné sociální zázemí a pokoj v podkroví. Součástí objektu je místnost s chladícím boxem o ploše cca 7,5 m2.
V Zadávacích podmínkách je rozsah stavby popsán takto:
Stavební úpravy jsou navrženy v rozsahu provedení kontaktního zateplovacího systému na obvodovém plášti objektu, zateplení podlah v podkroví, sanace a dodatečná hydroizolace soklových
3 partií, výměny původních výplní otvorů v obvodovém plášti. Úpravy budou doplněny o ostatní nezbytné stavební práce podmiňující správné provedení rekonstrukce obvodového pláště a následnou funkci konstrukcí.
Domnívám se, že při stanovení kvalifikace dodavatelů u technických podmínek zadavatel nedodržel ustanovení § 6 ZZVZ, kde zadavatel musí dodržovat zásady přiměřenosti, když požaduje prokázání provedených služeb u budov pro "ZDRAVOTNICKOU PÉČI", přičemž budova je charakterem běžné občanské výstavby případně i bytové stavby.