Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Dodávky sad pro inkontinenci - Inkontinenční plenkové kalhotky
Odesílatel Jindřich Vítek
Organizace odesílatele Centrální zdravotnická zadavatelská s.r.o. [IČO: 28181662]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 09.02.2018 14:04:33
Předmět Vysvětlení zadávací dokumentace č. 2

K technické kvalifikaci:

V čl. 11.3. zadávací dokumentace zadavatel určuje minimální úroveň pro prokázání technické kvalifikace takto: "cena dodávek ve výši min. 2.000.000,- Kč bez DPH za 1 rok (dodavatel je oprávněn prokázat minimální úroveň součtem cen libovolného počtu dodávek realizovaných v období po sobě jdoucích 12 měsíců)".

Z uvedeného vyplývá, že dodavatel je oprávněn sčítat ceny referenčních zakázek od různých odběratelů, jediným limitem je v tomto ohledu zmíněných 12 měsíců. Nemusí se tedy jednat o dodávky pouze jednomu odběrateli. Smyslem je prokázat schopnost dodavatele dodat zmíněný objem za dané období, zda jedné či více osobám je irelevantní.

Pokud jde o Seznam významných dodávek (přílohu č. 4 zadávací dokumentace), tato představuje pouze vzor, který může dodavatel využít. Zda jej dodavatel využije vícekrát dle počtu referenčních zakázek, je na jeho uvážení. Podstatné je, aby požadované údaje zadavateli poskytl, na formě v tomto ohledu nezáleží.

Co se týče poskytnutí vzorků, tyto zadavatel požaduje až od vybraného dodavatele (čl. 21 zadávací dokumentace). K nabídce tedy dodavatelé vzorky nepřikládají.

Původní zpráva

Datum 09.02.2018 10:15:06
Předmět Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dobrý den,

prosíme o upřesnění Zadávací dokumentace, konkrétně bodu 11.3 Technická kvalifikace, kdy žádáte předložení Seznamu významných dodávek za poslední 3 roky před zahájením zadávacího řízení ve výši min. 2.000.000,- Kč bez DPH za 1 rok.

Seznam významných dodávek je možno předložit od více odběratelů součtem cen do min. hodnoty 2.000.000,- Kč bez DPH popř. je nutno toto doložit pouze od jednoho odběratele za období po sobě jdoucích 12 měsíců?

Pokud je tedy možno doložit Seznam významných dodávek (příloha č. 4) pro více odběratelů, je možno tuto přílohu poskytnout do nabídky pro každého odběratele zvlášť?

Další dotaz. Vzorky plen nejsou vyžadovány?

Velice děkujeme za upřesnění.